ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αρχική σελίδα
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδιαφέρουν...
14o ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ-ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 11 - 12 Μαϊ 2013
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΠ-ΠΚ ΑΒ (14-17 / 2 /2013) ΕΦ/ΝΕΑΝ ΠΑΙΔ/ΚΟΡΑΣ (21 – 24 / 2 / 2013) Ο.Α.Κ.Α

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΝΕΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Κόρινθος,29/09/08

Ένας αγώνας για γερά νεύρα και δυνατά πανιά, ήταν ο αγώνας για σκάφοι ανοικτής θαλάσσης κατηγορίας IMS & ORC CLUB «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου (Ι.Ν.Ο.Α) την Κυριακή 31/08/2008. Στην συγκέντρωση Κυβερνητών την παραμονή του αγώνα στα γραφεία του Ομίλου ο Πρόεδρος της επιτροπής αγώνα κ. Βλασσόπουλος Γεώργιος, μοίρασε τις οδηγίες πλού (που όπως πάντα σε όλους τους αγώνες του Ι.Ν.Ο.Α ήταν ακριβείς και εμπεριστατωμένες), απάντησε στις ερωτήσεις και τυχόν απορίες των συμμετασχόντων Κυβερνητών και τους ευχήθηκε καλόν αγώνα.

Η διαδρομή ήταν αρχικά πλαγιοδρομία & όρτσα μέχρί τις νησίδες Αγ. Ιωάννης και Πρασούδι για να γυρίσει σε πρίμα δευτερόπριμα στον δίαυλο των Τριζονιών και μετά πάλι πλαγιοδρομία και όρτσα μέχρι τόν τερματισμό στο Αίγιο.

Ο άνεμος δεν ήταν πολύ ισχυρός και κρατήθηκε από 3 μέχρι και 5-6 μποφόρ το πολύ καθ όλη την διάρκεια του αγώνα. Τά Κορινθιακά σκάφοι που συμετοίχαν στον αγώνα ήταν τα σκάφοι ΒΑΣΙΛΙΚΗ με Κυβερνήτη τον Γιάννη Γκρούτση και το ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ με Κυβερνήτη τον Δημήτρη Καρυτσιώτη.

Στα IMS την πρώτη θέση κατέλαβε το υπέροχο σκάφος NIRITIS (καθαρά αγωνιστικό σκάφος) και η μάχη χαρακτηρίσθηκε και κρίθηκε από την ατυχία του ΑΥΡΑ που έπαθε ζημιά (έσπασε η κεφαλή του σπινακόξυλου από την πίεση με αποτέλεσμα να έρθει στην 4η θέση) και την δεύτερη και τρίτη θέση μεταξύ FRINIS 2η & ONIRO 3η.

Στα CLUB τα Κορινθιακά σκάφοι δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον χαμηλό αέρα και τα πανιά των μεγαλύτερων σκαφών όπως το HARRICANE & ARGO, ούτε την ταχύτητα του MAST III και JUNIOR Z που με Κυβερνήτη τον Κώστα Ζαχόπουλο έκανε μια καταπληκτική κούρσα και κατέλαβαν το μέν ΒΑΣΙΛΙΚΗ την 5η θέση και το ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ, αν και ο Κυβερνήτης του έδωσε πραγματική μάχη και εκμεταλλεύτηκε μέχρι σημείου ρίσκου τις δυνατότητες σκάφους και πανιών την 7η.


<< επιστροφή

 
 
Google
www nokorinthou.gr

Ενημέρωση - Αποτελέσματα


Easy2net by korinthorama  
© Ν.Ο. Κορίνθου • Created & Hosted by korinthorama