ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αρχική σελίδα
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδιαφέρουν...
14o ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ-ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 11 - 12 Μαϊ 2013
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΠ-ΠΚ ΑΒ (14-17 / 2 /2013) ΕΦ/ΝΕΑΝ ΠΑΙΔ/ΚΟΡΑΣ (21 – 24 / 2 / 2013) Ο.Α.Κ.Α

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΝΕΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Κόρινθος,29/09/08


Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στο σκάφος «ΒΑΣΙΛΙΚΗ» του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ για την επιτυχία του με Κυβερνήτη τον Γιάννη Γκρούτση και πλήρωμα τους Θεόδωρο Γκρούτση, Σπύρο Χριστάρα, Θεόδωρο Αναστασίου και Γεράσιμο Ανδρικόπουλο, στον μεγάλο διήμερο αγώνα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης που διοργάνωσαν από κοινού μετά από αρκετά χρόνια, οι δύο γειτονικοί όμιλοι (ο ΙΟΠ από την Πάτρα και ο ΙΝΟΑ από το Αίγιο) το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου με την επωνυμία «ΑΓΩΝΑΣ ΑΙΓΙΟΥ».


Η διοργάνωση είχε μεγάλη επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το διήμερο στον Κορινθιακό. Οι συμμετοχές έφτασαν τις είκοσι δύο (22), με τα μισά περίπου σκάφη να είναι από τη δύναμη του ΙΝΟΑ και ένα από τον Ναυτικό Όμιλο Κορίνθου (ΝΟΚ) το «ΒΑΣΙΛΙΚΗ», που έκανε και την έκπληξη στην κατηγορία του καταλαμβάνοντας στην 1η ιστιοδρομία (ΡΙΟ – ΑΙΓΙΟ) την 1η θέση και την 3η θέση στην 2η ιστιοδρομία (ΑΙΓΙΟ – ΡΙΟ) με αποτέλεσμα να καταλάβει την 2η θέση στην γενική κατάταξη της κατηγορίας του. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τήν ανάπτυξη της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης στον Κορινθιακό - Πατραϊκό, γιατί τα σκάφη που ήρθαν από το Αίγιο διένυσαν συνολικά τη διπλάσια απόσταση προκειμένου να συμμετάσχουν και μάλιστα με καιρό που ξεπερνούσε τα 5Β στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.

Είναι δείγμα της θέλησης των μελών του ΙΝΟΑ και του Ναυτικού Ομίλου Κορίνθου (ΝΟΚ) για συμμετοχή σε αγώνες από κοινού με τα σκάφη του ΙΟΠ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος το Σάββατο στην ιστιοδρομία Ρίο – Πάτρα, όπου η ένταση του ανέμου αυξανόταν συνεχώς όσο τα σκάφη πλησίαζαν στο Αίγιο και ξεπερνούσε κατά πολύ τους 20 κόμβους (5Β-6Β).

Η πλεύση ήταν πρίμα, ελάχιστα, όμως, σκάφη βιράρισαν τα μπαλόνια τους. Οι περισσότεροι κυβερνήτες προτίμησαν μια πιο συντηρητική και ασφαλή τακτική. Έτσι κι αλλιώς οι ταχύτητες των σκαφών ήταν αρκετά υψηλές και συνετέλεσαν σε έναν πολύ γρήγορο αγώνα. Την Κυριακή η ένταση του ανέμου έπεσε, η πλεύση, όμως, ήταν όρτσα και αυτό πρόσφερε για άλλη μια φορά εξαιρετικό θέαμα σε όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα από τις ακτές της Πελοποννήσου και την γέφυρα του ΡΙΟ.
Η φιλοξενία των συμμετεχόντων σκαφών και πληρωμάτων ήταν προσεκτικά οργανωμένη τόσο όσο αφορά στον ελλιμενισμό των σκαφών στις εγκαταστάσεις του ΙΝΟΑ στο ΑΙΓΙΟ αλλά και στη δεξίωση το βράδυ του Σαββάτου σε έναν πολύ όμορφο χώρο δίπλα στη θάλασσα, αποκλειστικά για τους ιστιοπλόους του αγώνα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΙΝΟΑ για την επιτυχία της όλης διοργάνωσης και σίγουρα στο πρόγραμμα της νέας χρονιάς θα συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον ένας αγώνας που θα διεξαχθεί από κοινού από τους δύο Ομίλους και θα συμμετέχουν και τα σκάφοι του Ναυτικού Ομίλου Κορίνθου.

<< επιστροφή

 
 
Google
www nokorinthou.gr

Ενημέρωση - Αποτελέσματα


Easy2net by korinthorama  
© Ν.Ο. Κορίνθου • Created & Hosted by korinthorama