ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αρχική σελίδα
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδιαφέρουν...
14o ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ-ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 11 - 12 Μαϊ 2013
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΠ-ΠΚ ΑΒ (14-17 / 2 /2013) ΕΦ/ΝΕΑΝ ΠΑΙΔ/ΚΟΡΑΣ (21 – 24 / 2 / 2013) Ο.Α.Κ.Α

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΝΕΑ

ΕΡΕΒΟΣ (ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ) ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ

Κόρινθοσ,29/09/08

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ποιο πετυχημένη ονομασία νυκτερινού αγώνα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης για τον αγώνα που διοργάνωσε ο Ι.Ν.Ο.Α το βράδυ στις 20 Σάββατο και 21 Κυριακή Σεπτεμβρίου από το ΕΡΕΒΟΣ’. Μετά την εκκίνηση στις 20.00 το απόγευμα του Σαββάτου κυριάρχησε το Έρεβος (απόλυτο σκοτάδι) καθ όλη την διάρκεια του αγώνα, που χαρακτηρίσθηκε από πολύ σκληρές καιρικές και ψυχολογικές συνθήκες που πίεσαν στα όρια τους πληρώματα και σκάφοι. Ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα κ. Βλασσόπουλος Γεώργιος (που επέλεξε και το πολύ πετυχημένο όνομα του αγώνα) και οι συνεργάτες του, δεν πτοήθηκαν από τα δελτία καιρού και την ενημέρωση του Λ.Σ. για έκτακτα καιρικά φαινόμενα το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή, αποφάσισε παρά τις πιέσεις, μετά από ενημέρωση και των κυβερνητών στο skippers meeting το Σάββατο, να δώσει την εκκίνηση του αγώνα και να μην τον αναβάλει.

Και επικράτησε το Έρεβος, σε έναν αγώνα συνολικής διάρκειας (μέχρι τον τερματισμό και δέσιμο του τελευταίου σκάφους) εννέα ωρών συνεχούς έντασης , βροχής και σκότους. Η επιτροπή αγώνα επικοινωνούσε με τα συμμετέχοντα σκάφοι καθ όλη την διάρκεια της νύκτας, ζητώντας στίγμα και πορεία, δίνοντας παράλληλα οδηγίες για τις καιρικές συνθήκες. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες αισθάνθηκαν την ανάγκη να την ευχαριστήσουν και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και την κ. Ειρήνη Βλασσοπούλου που ξενύχτισε μαζί τους, παίρνοντας τερματισμούς και βάζοντας τα στίγματα στον χάρτη. Το σκάφος ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ναυτικού ομίλου Κορίνθου με Κυβερνήτη τον Γιάννη Γκρούτση και πλήρωμα τον Σπύρο Χριστάρα και Θόδωρο Γκρούτση, έκανε περήφανο και πάλι τον Όμιλο, αφού κατέλαβε την Τρίτη θέση στην γενική κατάταξη και το σκάφος ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ την τέταρτη.


Μετά τον τερματισμό, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, είχε ετοιμάσει στην ψαροταβέρνα του Ανδρέα στις εγκαταστάσεις του ομίλου, παραδοσιακή φασολάδα με κρεμμύδια και πιπεριές, ψητή σαρδέλα, γαύρο, τυρί, ελιές με ζυμωτό ψωμί, κρασί και αρκετό τσίπουρο. Ήταν ή ώρα της ξεκούρασης, του πειράγματος και της ανταμοιβής μετά τον αγώνα. Ή εκδήλωση έληξε στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής όταν όλοι, αφού έδωσαν υπόσχεση για έναν άλλον μεγαλύτερο νυκτερινό αγώνα στην νέα αγωνιστική περίοδο το 2009, πήγαν για ύπνο.

<< επιστροφή

 
 
Google
www nokorinthou.gr

Ενημέρωση - Αποτελέσματα


Easy2net by korinthorama  
© Ν.Ο. Κορίνθου • Created & Hosted by korinthorama