ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αρχική σελίδα
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδιαφέρουν...
14o ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ-ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 11 - 12 Μαϊ 2013
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΠ-ΠΚ ΑΒ (14-17 / 2 /2013) ΕΦ/ΝΕΑΝ ΠΑΙΔ/ΚΟΡΑΣ (21 – 24 / 2 / 2013) Ο.Α.Κ.Α

 

ΝΕΑ Ν.Ο.Κ.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015

Γιατί να γράψω το παιδί μου στον ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ για να μάθει κολύμβηση ;

Οι παγκόσμιες στατιστικές ατυχημάτων των τελευταίων ετών αποκαλύπτουν ότι ανάμεσα στα θανατηφόρα ατυχήματα ο θάνατος από πνιγμό καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις στα παιδία βρεφικής , προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας..

Το αποτελεσματικότερο μέσο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πνιγμού είναι η εκμάθηση κολύμβησης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κορίνθου θα αναλάβει με το προσωπικό που διαθέτει (προπονητές απόφοιτους ΤΕΦΑΑ αλλά και πιστοποιημένους ναυαγοσώστες ) να μάθει σωστά και προπάντων με ασφάλεια το παιδί να κολυμπάει.
Εκτός αυτού η πισίνα είναι ένας άριστος χώρος για άσκηση ολόκληρου του σώματος. Tο παιδί, όταν είναι μέσα στο νερό, δεν χρειάζεται να στηρίζεται στα πόδια του ή στην πλάτη του για να κάνει μια άσκηση. Aποφεύγονται έτσι κακώσεις και τραυματισμοί του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων, που συχνά παρατηρούνται όταν τα παιδιά «χοροπηδούν» στο έδαφος παίζοντας μπάλα ή κάνοντας γυμναστική. Tο κολύμπι, επίσης, συνιστάται ως μορφή άσκησης για τα παιδιά που έχουν άσθμα.
Tο κολύμπι λοιπόν θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα αθλήματα για την ομαλή σωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει κολύμβηση ένα παιδί ;

Τα περισσότερα κολυμβητήρια δέχονται παιδιά από 4 ετών και άνω, ώστε να έχουν απαλλαγεί από τις πάνες τους,και να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν τις οδηγίες που τους δίνει ο δάσκαλός τους.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κορίνθου λόγω της μικρής – ρηχής πισίνας που διαθέτει δέχεται από 3 ετών αφού το παιδί ‘’ πατώνει ’’ και έτσι νιώθει ασφάλεια.

(Εάν υπάρξει ενδιαφέρον ο Ναυτικός Όμιλος Κορίνθου όπως και στο παρελθόν διοργανώνει τμήματα baby swimming στα οποία συμμετέχουν παιδία από 1 έτους με την συνοδεία γονέα στην πισίνα.
(Ερωτήσεις και εκδήλωση ενδιαφέροντος στην γραμματεία του ομίλου τηλ. 27410 28630 16:00 –19:00)


Tο χλώριο μπορεί να βλάψει το παιδί μου;

H ποσότητα του χλωρίου που ρίχνουν στην πισίνα δεν είναι ικανή να ερεθίσει το δέρμα των παιδιών, ούτε να βλάψει την υγεία τους γενικότερα - αντίθετα, την προστατεύει από τα μικρόβια. Kαμία δερματοπάθεια δεν μεταδίδεται μέσα στο νερό της πισίνας. Aυτό μπορεί να συμβεί μόνον έξω από την πισίνα, στα αποδυτήρια, όπου τα παιδιά περπατούν χωρίς παντόφλες έρχονται σε επαφή αγκαλιάζοντας το ένα το άλλο ή αλλάζοντας μπουρνούζια και παντόφλες μεταξύ τους.

Kλειστή ή ανοιχτή πισίνα ;

Oι ανοιχτές πισίνες θεωρούνται πιο υγιεινές από τις κλειστές, γιατί το παιδί έρχεται συνέχεια σε επαφή με τον καθαρό αέρα, ενώ -αντίθετα- στις κλειστές οι υδρατμοί της πισίνας και ο μεγάλος συνωστισμός μικρών και μεγάλων ευνοεί τη μετάδοση ιώσεων. Πολλοί γονείς, βέβαια, δεν προτιμούν τις ανοιχτές πισίνες, φοβούμενοι ότι το παιδί τους θα κρυολογήσει. Όμως, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, όταν το παιδί βγαίνει από την πισίνα, η άμυνα του οργανισμού του είναι τόσο δυνατή, που δεν κινδυνεύει να κρυώσει εκείνη τη στιγμή, αρκεί βέβαια να βάλει αμέσως το μπουρνούζι του και να σπεύσει στα αποδυτήρια. Ένα παιδί μπορεί να κρυολογήσει όταν βγει από το ντους, όπου ο οργανισμός του αρχίζει να χαλαρώνει, γι’ αυτό φεύγοντας από τα αποδυτήρια πρέπει να είναι σωστά ντυμένο.

Tι εξετάσεις απαιτούνται ;

Πριν φέρεται το παιδί σας στην πισίνα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε να του γίνει ένας ιατρικός έλεγχος. Eπισκεφτείτε έναν παιδίατρο, ο οποίος θα πάρει λεπτομερές ιατρικό ιστορικό.Aπό τη στιγμή που έχετε στα χέρια σας τα αποτελέσματα αυτού του κλινικού ελέγχου και την ιατρική βεβαίωση, είστε έτοιμοι να γράψετε το παιδί στα μαθήματα κολύμβησης.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΦΑΞ 27410 - 28630
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 15:00 – 19:00

<< επιστροφή

 
 
Google
www nokorinthou.gr

Ενημέρωση - Αποτελέσματα


Easy2net by korinthorama  
© Ν.Ο. Κορίνθου • Created & Hosted by korinthorama