ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αρχική σελίδα
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδιαφέρουν...
14o ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ-ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 11 - 12 Μαϊ 2013
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΠ-ΠΚ ΑΒ (14-17 / 2 /2013) ΕΦ/ΝΕΑΝ ΠΑΙΔ/ΚΟΡΑΣ (21 – 24 / 2 / 2013) Ο.Α.Κ.Α

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΝΕΑ

1η ΚΑΙ 2η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν.Ο.Κ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ!
ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ

Κόρινθος,19/06/08


Τρία μεγάλα μπράβο αξίζουν τα σκάφοι, τα πληρώματα και οι κυβερνήτες των σκαφών του Ναυτικού Ομίλου Κορίνθου (Ν.Ο.Κ.), που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση στον μεγάλο 3ήμερο αγώνα «ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ» για σκάφη ανοικτής θάλασσας κατηγορίας IMS και ORC Club που διεξήχθη από τις 14 έως και 16/06/2008, με διοργανωτή όμιλο τον Ιστιοπλοϊκό Ναυτικό Όμιλο Αιγίου (Ι.Ν.Ο.Α.).

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 12.30 από το Αίγιο με πρώτο μπράτσο την διαδρομή Αίγιο – Γαλαξίδι. Στον Κορινθιακό ο δυνατός Μαΐστρος των 6 μποφόρ ήταν ευνοϊκός για τα σκάφη, με αποτέλεσμα μια ξεκούραστη ιστιοδρομία και ο τερματισμός στο Γαλαξίδι ήταν γρήγορος. Πρώτο στην κατηγορία ORC τερμάτισε το σκάφος του Ν.Ο.Κ. ‘VASILIKI’ με κυβερνήτη τον Γιάννη Γκρούτση και πλήρωμα τον Γρηγορόπουλο Σπύρο, δεύτερο το σκάφος ‘AMARYLLIS’ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Καρυτσιώτη και πλήρωμα τον Λάμπη Καραβίδα επίσης του Ν.Ο.Κ. και τρίτο το σκάφος ‘ARGO’ του Ι.Ν.Ο.Α., ένα πολύ ωραίο σκάφος με υπέροχο ιδιοκτήτη και πλήρωμα.

Μετά τον τερματισμό και τον ενλιμενισμό των σκαφών στο Γαλαξίδι, μπροστά από τα καταστήματα (καφετέριες, ταβέρνες και μπαράκια), στο ανακαινισθέν λιμάνι του Γαλαξιδίου μετά από προ συνεννόηση της επιτροπής αγώνα του Ι.Ν.Ο.Α. με το λιμεναρχείο και τις αρχές του Γαλαξιδίου για την φιλοξενία.

Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνα του Ι.Ν.Ο.Α. κ. Γεώργιο Βλασόπουλο σε χρόνο ρεκόρ για τα αποτελέσματα του 1ου μπράτσου. Ακολούθησε το σχετικό ‘και πίνω ούζα – πίνω ούζα’ και το βράδυ του Σαββάτου η νεολαία των πληρωμάτων το γλέντησε μέχρι πρωίας στα μαγαζιά του Γαλαξιδίου και της Ιτέας. Την Κυριακή πολλοί επισκέφθηκαν τους Δελφούς και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Γαλαξίδι, το Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο, έφαγαν στις ψαροταβέρνες και κολύμπησαν στο club του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου, όπου η νεολαία των πληρωμάτων διασκέδασε και φλέρταρε, ενώ οι κυβερνήτες έπαιζαν τάβλι και σκεφτόντουσαν την εκκίνηση της Δευτέρας σχεδιάζοντας τις τακτικές τους. Το βράδυ τις Κυριακής πολλά πληρώματα με νοικιασμένα αυτοκίνητα ανεβήκανε σε χωριά της Ρούμελης για Γίδα κοντοσούβλι, σπληνάντερο και όλα τα ωραία της Ρούμελης.

Ή εκκίνηση για το δεύτερο μπράτσο Γαλαξίδι – Αίγιο δόθηκε στις 11.00 της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος. Ο αέρας ήταν μαΐστρος που έπαιζε μετά το ακρωτήρι της Ανδρομάχης μέχρι την Ψαρομύτα από 5 μέχρι και 7.7 μποφόρ, ενώ στην εκκίνηση στον κόλπο της Ιτέας και μπροστά από το Γαλαξίδι είχε περίπου άπνοια. Η Διαδρομή ήταν όρτσα με μεγάλο κυματισμό και ταλαιπωρία για τα σκάφη και τα πληρώματα.
Πρώτη το απόγευμα της Δευτέρας τερμάτισε την κούρσα η κατηγορία IMS όπου και υπήρξαν 4 ισοβαθμίες καταδεικνύοντας την δυσκολία του αγώνα και ακολούθησε η ORC. Πρώτο τερμάτισε το σκάφος ‘ARGO’ του Ι.Ν.Ο.Α., δεύτερο τερμάτισε το σκάφος του Ν.Ο.Κ. ‘VASILIKI’ και τρίτο το σκάφος ‘AMARYLLIS’. Στις 5.30 το απόγευμα είχαν ολοκληρωθεί τα πάντα, είχαν εκδοθεί τα αποτελέσματα από την επιτροπή αγώνα του Ι.Ν.Ο.Α όπως πάντα σε χρόνο ρεκόρ και ακολούθησε το γνωστό ‘τρώμε, πίνουμε και πειραζόμαστε’ με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Καρυτσιώτη να γιορτάζει και το κύπελλο, αφού στην γενική κατάταξη βάση του GPH των σκαφών, 1ο ήταν το σκάφος ‘AMARYLLIS’, 2ο το σκάφος ‘VASILIKI’ και τρίτο το σκάφος ‘ARGO’.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κορίνθου θα συμμετάσχει με τα σκάφη του σε όλους τους αγώνες της περιοχής του. Ο στόχος του είναι να προσελκύσει στο άθλημα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας νέους και νέες άνω των 18 ετών σαν πληρώματα αρχικά και σαν κυβερνήτες κατόπιν.
Οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στον Έφορο ιστιοπλοΐας κ. Ιωάννη Γκρούτση στο 6978146904 ή στην Γραμματεία του Ομίλου στο 27410 28630.

<< επιστροφή

 
 
Google
www nokorinthou.gr

Ενημέρωση - Αποτελέσματα


Easy2net by korinthorama  
© Ν.Ο. Κορίνθου • Created & Hosted by korinthorama