Ναυτικός Όμιλος Κορίνθου

13 Μαίου 2024

Διατροφικές Συμβουλές μετά την περίοδο των εορτών.

 Οι διακοπές, επιτέλους, τελείωσαν, ξεφεύγοντας μερικοί αρκετά και παραμένοντας άλλοι πιστοί στον διατροφικό τους αγώνα! Ωστόσο, τα λαθάκια που έχουν γίνει μπορούν να διορθωθούν με την σωστή καθοδήγηση, ακολουθώντας μερικά βήματα:

Θέστε νέους εφικτούς στόχους

Οι νέοι στόχοι θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, εφικτοί και ρεαλιστικοί σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς να δημιουργείται το αίσθημα της πίεσης και του άγχους.

Μη λειτουργείτε με το αίσθημα της ντροπής και της τιμωρίας

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει λάθη και να πηγαίνει ένα βήμα πίσω. Μία αρνητική συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό μας μπορεί να μας οδηγήσει σε κακές μεθόδους κι επανάληψη λαθών στο μέλλον. Με σωστό προγραμματισμό όλα διορθώνονται!

Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή κι όχι στερητικές δίαιτες

Οι στερητικές δίαιτες λειτουργούν βάσει της ματαιοδοξίας και της απελπισίας, χωρίς ίχνος μεθοδικότητας και επιστημονικής προσέγγισης. Τέτοιες δίαιτες δεν υπόσχονται μακροχρόνια απώλεια βάρους. Η σωστά τεκμηριωμένη ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά μας απέναντι στο φαγητό!

Ενυδατωθείτε και περιορίστε το αλκοόλ

Η κατακράτηση υγρών λόγω εορτών είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής, κατανάλωσης αλκοόλ κι έλλειψης ενυδάτωσης. Τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά θα μας βοηθήσουν στο να ζωντανέψει ο οργανισμός μας ξανά!

Αυξήστε την φυσική σας δραστηριότητα

Με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και της συστηματικής άσκησης βελτιώνεται ο μεταβολισμός και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ο ύπνος, η συχνότητα κατανάλωσης τροφής, η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή μας!

Συνεχίστε να απολαμβάνετε το φαγητό σας

Τηρώντας ένα πρόγραμμα διατροφής κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας κι όχι αγγαρεία! Κάθε μας διατροφική μας στιγμή είναι μια βιολογική και ψυχολογική ανάγκη. Κι αν έχουμε κάποιες αδυναμίες, μπορούμε να τις εντάξουμε κι αυτές κατάλληλα στο μενού!