Ναυτικός Όμιλος Κορίνθου

ΑΤΟΜΙΚΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ.

Κάθε κολυμβητής – κολυμβήτρια, οφείλει να έχει για τους σκοπούς της προπόνησης, συγκεκριμένα κολυμβητικά υλικά. Ανάλογα το επίπεδο των αθλητών ο σύλλογος διαθέτει υλικά για την εκμάθηση – προπόνηση.

Τμήματα εκμάθησης: στα τμήματα εκμάθησης ο κολυμβητικός εξοπλισμός παρέχεται από τον σύλλογο, εκτός από τα πέδιλα, όπου αυτά χρειάζονται.

Επίλεκτα: ατομική σανίδα προπόνησης, βαρελάκι, πέδιλα.

Προαγωνιστική: ατομική σανίδα προπόνησης, βαρελάκι, πέδιλα, λάστιχο ενδυνάμωσης (thera band), αναπνευστήρας.

Αγωνιστική: ατομική σανίδα προπόνησης, βαρελάκι, πέδιλα, χεράκια, μαγιό αντίστασης, λάστιχο ενδυνάμωσης, αλεξίπτωτο.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.

Για την αποδοτικότερη λειτουργία των τμημάτων του ΝΟΚ όλοι τα αθλητικά μέλη καλούνται να βρίσκονται στον χώρο του κολυμβητηρίου 15 λεπτά πριν από την έναρξη του μαθήματος. Διευκολύνεται έτσι σημαντικά η πρόσβαση στο κολυμβητήριο ειδικά στις μικρότερες ηλικίες και αποφεύγονται καθυστερήσεις.

Όλα τα αθλητικά μέλη θα αλλάζουν τον ρουχισμό τους στα αποδυτήρια και πριν την είσοδο τους στην πισίνα οφείλουν να κάνουν ντους. Έτσι διασφαλίζεται η καλή ποιότητα του νερού.

Τα αθλητικά υλικά που χρειάζεστε την ώρα της ενασχόλησης σας, θα πρέπει να τα έχετε καθημερινώς μαζί σας. Ελέγξτε στο τέλος της ώρας σας αν έχετε ξεχάσει κάποιο από τα υλικά σας.

Το σκουφάκι κολύμβησης είναι υποχρεωτικό καθ’ όλη την διάρκεια της κολύμβησης.

Κατά την διάρκεια του μαθήματος προσέχουμε τον δάσκαλο – προπονητή και φροντίζουμε να μην ενοχλούμε τους συναθλητές μας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία – διευκρίνηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στους προπονητές μετα το τέλος της προπόνησης.

Στον χώρο των δεξαμενών απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία γονέων και κηδεμόνων. Η μετακινήσεις στο χώρο του κολυμβητηρίου θα διεξάγονται βάση του παραρτήματος Α που σας παραθέτουμε παρακάτω:

Από την είσοδο Α’ θα εισέρχονται οι εργαζόμενοι στον χώρο του κολυμβητηρίου, καθώς και οι αθλητές/τριες της μικρής πισίνας.
Οι είσοδοι Β’ και Γ’ θα αφορούν την είσοδο των γονέων – κηδεμόνων για την κερκίδα.
Η είσοδος Δ’ θα αφορά όλους τους αθλητές για την είσοδο τους από τα αποδυτήρια προς στον χώρο των δεξαμενών.

Τα σακίδια των αθλητών/τριων αγωνιστικής/ προ αγωνιστικής και επίλεκτων, μπορούν να αφήνονται για ασφάλεια στον χώρο των δεξαμενών στους πάγκους που βρίσκονται εντός. Η παρουσία των εργαζομένων στον χώρο των δεξαμενών θα συνδυάζεται με την χρήση ποδοναριων για την αποφυγή μετάδοσης μικροβίων. Η είσοδος επίσης για το κοινό θα πραγματοποιείται από την είσοδο Δ’ των αποδυτηρίων.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
& ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

Κατά την διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του ΝΟΚ αγωνιστικές, προπονητικές, ψυχαγωγικές κ.α.) όλοι οι αθλητές μέλη του ΝΟΚ έχουν υποχρέωση να:

1. Έχουν ευπρεπή ενδυμασία (που να μην προκαλεί) κατά την διάρκεια της προπονητικής διαδικασίας (γυμναστήριο, κολύμπι) ή κατά την διάρκεια επίσκεψης τους στους αγωνιστικούς και προπονητικούς χώρους.

2. Η αθλητική ενδυμασία να ενδείκνυται για τις δραστηριότητες που απαιτούνται στο γυμναστήριο αλλά και στην κολυμβητική δεξαμενή.

3. Κατά την διάρκεια των προπονητικών και αγωνιστικών εκδηλώσεων δεν θα πρέπει να φέρουν κοσμήματα, σκουλαρίκια, βραχιόλια κ.τ.λ., κυρίως για την αποφυγή τραυματισμού των ιδίων ή και των συναθλητών τους.

4. Σκουφάκια προπόνησης με την επωνυμία άλλων ελληνικών συλλόγων δεν επιτρέπονται καθ’ όλες τις προπονητικές, αγωνιστικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες που λαμβάνει μέρος ο ΝΟΚ.

5. Η χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλου οπτικοακουστικού μέσου απαγορεύεται κατά την διάρκεια προπονητικής διαδικασίας (γυμναστήριο, κολύμπι) και των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

6. Το κάθε αθλητικό μέλος – αθλητής οφείλει να ακολουθεί τις υποδείξεις των προπονητών που αφορούν την γενικότερη συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικού –προπονητικού χώρου.

7. Το κάθε αθλητικό μέλος – αθλητής οφείλει να ενημερώσει τους προπονητές για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στο ίδιο ή σε άλλο μέλος της ομάδας, καθ’ όλη την διάρκεια των προπονητικών, αγωνιστικών, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Γνώριζες ότι;

“ Ένας κολυμβητής υψηλού επιπέδου καλύπτει
τουλάχιστον 2.500 km μέσα σε ένα προπονητικό έτος!”