Ναυτικός Όμιλος Κορίνθου

25 Νοεμβριου 2022

Αγωνιστική Προετοιμασία – Ο Δεκάλογος Για Την Υγιή Πνευματική Απόδοση!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ!

  1. ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΟΥ! Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΒΕΛΤΙΩΣΗ!
  2. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ – ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
  3. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ – ΘΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
  4. ΕΚΤΕΛΩ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ( ΞΥΠΝΗΜΑ, ΠΡΩΙΝΟ, ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΛΗΣΗΣ), ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ-ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΣΥΝΗΘΩΣ. Ο ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
  5. ΣΥΚΓΕΝΤΡΩΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΟΥ (ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ), ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΧΑΝΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ.
  6. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!
  7. ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ (ΑΠΟ ΤΟ 1-10, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ 4-6). ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΩ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΜΟΥ. Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΓΧΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.  ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ!!
  8. ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ, ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΤΟΝ ΘΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟ ( ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ Η’ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΩ)
  9. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΥΡΣΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΣΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ.
  10. ΚΟΛΥΜΠΗΣΤΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞIΑ ΚΑΙ ΚΕΦΙ!!